Give us our party back.

Dear Amsterdam, give us our party back!

 

Het leek even goed te gaan met de partyvooruitzichten. Men mocht weer lekker thuisfeestjes organiseren, in sommige clubs werd stiekem al weer gedanst en er stonden zelfs festivals in september op het programma. OMG….alle raveteven van Amsterdam waren psyched. Zal het zomer seizoen dan toch niet helemaal gecancelled zijn? Maar helaas worden de raves steeds sneller opgerold, gaan undercover journalisten en masse zelf feesten om zodoende verslag te kunnen doen van het dansend publiek in de clubs (el horror!) waardoor die nu genoodzaakt zijn om iedereen te verzoeken om echt op hun billen te blijven zitten! En waar je eerder nog in de woonkamer kon dansen met je Job Jobse Soundcloud lijstje aan mag je nu maar maximaal zes mensen uitnodigen thuis. Hiep hoi.

 

Maar dear government, wat is er toch zo mis met dansen vraag ik me af?

 

Want volgens het woordenboek is dansen:

Dans (van het Franse danse) is een sport, kunstvorm of een sociaal gebeuren dat meestal op beweging duidt van het lichaam, vaak in combinatie met muziek. 

 

Say what? Sport??? Maar ho es even, vanaf 1 juli mocht iedereen toch sporten want dat was belangrijk voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid van de mens?  Dus in de sportscholen mag men gutsen, in de dansscholen mag men twerken maar in een club moet je op de muziek van je favoriete dj netjes blijven zitten met beide handen op je schoot. Beweeg vooral niet want anders kan de club het risico lopen om twee weken dicht te moeten.

 

 

THAT DOESN’T MAKE SENSE. Dus dear Amsterdam, dear government, GIVE US OUR PARTY BACK!